Sâmbătă, 12 Iunie 2010 11:36

Caricaturi

 

    La Iaşi, în anul universitar 1962-63 mediciniştii din anul I şi II am fost cazaţi într-un cămin cu camere foarte mari; erau sălile de clasă ale fostului Seminar Teologic, desfiinţat. Pentru a încăpea cât mai mulţi (14-20!) dulapurile-vestiar erau amplasate pe culoar. Pe uşile interioare ale dulapurilor erau tot felul de inscripţii moştenite şi uneori şi din necesitate erau acoperite cu poze din reviste, printre care dominau două actriţe în vogă: Brigitte Bardot şi Claudia Cardinale. Ajunsese să fie cam monoton şi mi-a venit ideea să lipesc... o vacă, decupată dintr-o revistă! Pentru perimetrul uşii am refolosit etichete triunghilare de la brânză topită care pe atunci aveau un cap de bovină. S-au mai adăugat cîteva decupaje asemănătoare şi după câteva luni uşa dulapului meu era de senzaţie!!
    În anul II am fost cazaţi la căminul "30 Decembrie" pe dealul Copou şi iar am acoperit inscripţii pe uşa interioară a dulapului, de data aceasta cu nişte caricaturi bune decupate din revista "Urzica".
    La plecare am reuşit să recuperez caricatura preferată: "Speranţă" de Ion Popescu-Gopo. Am păstrat-o. S-au adăugat şi altele pe parcursul anilor şi aşa a apărut o colecţie amuzantă.
    La ora actuală colecţia cuprinde un dosar cu multe caricaturi decupate şi 19 albume + 100 mini-albume de autor.

Daţi click pe poze pentru a le mări